вівторок, 28 серпня 2012 р.

Франкове день народження

27 серпня 156 років від дня народження Івана Франка.

Про Франка багато сказано, багато написано; багато інформації в літературі та мережі Інтернет.
Але хочеться нагадати  один важливий "вирок" Івана Франка, винесений ним самому собі: 
"Нехай пропаде моє ім'я, але нехай росте і розвивається український народ!". 

Запам'ятаймо ці слова і нехай вони стануть вироком для нас самих.
А наша бібліотека відзначила цю дату біля пам'ятника (це вже сьома така зустріч). Разом з нами був хор Союзу українок. Падав дощ, але нікого не розігнав.

четвер, 16 серпня 2012 р.

Творчий вечір

пані Ірини Бачук відбувся.
Олена Мороз вела розмову із гостею про її потяг до малювання. На всі Оленині "чому", "як" і "скільки" пані Ірина відповідала дуже цікаво та з гумором. До речі, Ірина Павлівна малює від березня, а у її доробку уже близько 60 картин.
Наш директор, Людмила Євгеніївна, пригадала поетичний вечір пані Бачук, який відбувся у нашій бібліотеці у 2005 році. В той вечір звучали вірші під музику Шуберта, яку виконувала маленька внучка. Цього разу звучав Скрябін, і виконувала його внучка, яка виросла і з маленької дівчинки перетворилася на чарівну панну Анастасію. Вірші також звучали у виконанні автора.
 Але у пані Ірини з'явилося ще одне захоплення - вона почала писати прозу. Короткий аналіз якої зробила Вікторія Саночкіна. Аналізувати було що, адже за останніх декілька років у пресі було надруковано близько 50 новел нашої гості.
Присутніх надзвичайно вразила різносторонність інтересів пані Ірини та її надзвичайна працездатність. На що Ірина Павлівна відповіла, що в її віці вона уже нічого не може відложити на завтра...




неділю, 12 серпня 2012 р.

Виставка




 






"Пензлик добре працював та усіх подивував" І. Бачук діє у читальному залі.
В експозиції 33 роботи. 
Пані Ірина малювати почала зовсім недавно, тому вона ще відточує свою майстерність. Поваги заслуговує її працездатність та прагнення малювати. А ще вона пише вірші.

15 серпня о 15 годині в читальному залі
 відбудеться її творчий вечір.