вівторок, 29 січня 2013 р.

Бій під Крутами



29 січня 1918 року відбувся бій біля залізничної станції Крути, що за 130 км на північний схід від Києва. Бій, який став уроком мужності, патріотизму, відданості Україні. Кров, яку пролили юнаки – патріоти, зробила ту землю священною, а пам'ять про ті події – вічною.
У День пам’яті Героїв Крут районна бібліотека провела цикл заходів.
У читальному залі розгорнута книжкова виставка «Понад все вони любили свій коханий край».
Спільно з Андрусишиним Б.Д. у СШ №1 для учнів 6-А та 9-А кл. провели історичний спогад «Вічну славу здобували українці біля Крут». Бібліотекарі Пелехович Н. та Качанівська Т. зробили екскурс у ті часи. Школярі заспівали патріотичні пісні.
          Урок пам’яті «Понад Крутами – вічність у сурми сурмить» відбувся у читальному залі. Це спільний захід нашої бібліотеки та студентів – практикантів із ТВУК (керівник практики бібліограф Горбаль Н.В.). Студенти та бібліотекарі розповіли про ту трагедію. Вислоцька А. (учасниця хору союзу українок)  під акомпанемент викладачки музичної школи Плотнікової Л. виконала пісню «Проводжала мати сина».  Після цього студенти провели огляд літератури «Крути – символ жертовності і патріотизму». Закінчилися обидва заходи виконанням Гімну.

Немає коментарів:

Дописати коментар