вівторок, 26 лютого 2013 р.

«Чай: ліки і задоволення» -


так називалася  фітовітальня у читальному залі районної бібліотеки. Ведучі частували своїх відвідувачів чаями чорним байховим та липовим (з медом, лимоном, абрикосовим джемом). Але присутні не тільки насолоджувалися ароматними напоями, але й дізналися багато цікавого.
        Чаювання дуже поширине у світі, але не кожен знає про нього. Існує японська чайна церемонія, але Японія не є батьківщиною чаю. А ще ж є китайська чайна церемонія. Легенди про походження чаю, як чай потрапив у Європу? Англійська  чайна традиція. «Легше уявити Британію без королеви, ніж без чаю» - так жартують англійці. У Британії та кількох інших країнах чай став альтернативою пиву, яке було поширеним напоєм до сніданку. А російська чайна традиція, коли не одну годину можна провести за приємною бесідою біля самовара. Цілющі властивості чаю та липи.
         Фітовітальня планує продовжити зустрічі за горнятком чаю, адже про чай ще можна стільки всього розповідати. А звичай українців лікувати всі недуги травами: ароматними, цілющими, освяченими в церкві – майже невичерпна тема для розповідей та чаювань.
         А у вас є своя чайна традиція?

2 коментарі:

  1. Дякую за допис! Обожнюю чай!
    Своя традиція - це коли вся родина (крім мене)полюбляє каву, але заради спілкування уввечері збирається на затишній кухні посмакувати чаєм з лимоном:-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ви праві, чаювання - це спілкування. І заради цього варто пити чай

      Видалити